| WEETJES | De positieve werking van dieren bij NAH

© lisleeft


Dat dieren een positieve werking op mensen hebben is toch duidelijk bewezen.
Ook zouden huisdieren een helende werking hebben, je voelt je met huisdier geestelijk en lichamelijk prettiger.

Als je hersenletsel hebt, komt het vaak gepaard met dwangmatige handelingen, gedragsstoornissen en angsten. Bij deze gevolgen kun je natuurlijk begeleiding krijgen en in behandeling gaan, maar er bestaat ook een natuurlijk middel: Neem een huisdier! 

Een huisdier, voornamelijk een hond, zorgt ervoor dat jij je focus op het dier moet leggen in plaats van de kwaaltjes, angsten en de gedachtes die er de hele dag rond in je hoofd spoken. 

Hallo afleiding! Goodbye urenlange gedachtes, angstgevoelens en dwangmatige handelingen.

Huisdieren geven je het gevoel van zorgen, zekerheid, een dagritme en liefde. Het geeft je een gevoel om ergens voor te leven, te zorgen en iets om van te houden. Ook krijg je meer beweging, 
waardoor je je lichamelijk ook weer prettiger zult gaan voelen.

Honden en katten komen meer ontspannen over dan wij. Ze ademen rust, stralen rust uit en geven je rust. Door te knuffelen met je hond of kat gaat je bloedruk omlaag, je hartslag daalt en je zult je tamelijk rustiger voelen dan eerst. Honden en katten komen meer ontspannen over dan wij. Ze passen zich bijzonder goed aan aan elke situatie en voelen heel goed aan hoe jij je voelt.

Dus… Waar wacht je op! Say yes tegen een natuurlijke therapie van een hond of kat. 
Spijt krijgen zul je niet, mits je er natuurlijk voor de honderd procent achter staat.

Knuffel ze plat!

2 opmerkingen:
 1. Zou dat graag weer willen.. Een maatje.. Maar 't aankoopbedrag is te veel voor mij. Ik kan 'm voeren en verzekeren maar jeetje wat een bedragen in aankoop poeh!!! Misschien ooit. Maar je hebt gelijk, 't is therapeutisch.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Hoi Jose! Wat leuk dat je reageert. Een maatje voor het leven toch! Wat vervelend dat je het aankoopbedrag niet hebt. Neem eens een kijkje bij een asiel of neem een herplaatsertje in huis die in nood zit. Zo geef je hem een warm liefdevol thuis, en jij hebt je maatje voor het leven!
   Neem eens een kijkje op: http://www.verhuisdieren.nl/bekijk_alle_dieren
   Misschien zit daar iets voor je tussen. Liefs!

   Verwijderen