| LOTGENOTEN | Dorien: Ik had al een paar weken last van hoofdpijn

Ik ben Dorien Peters, 30 jaar en kom uit Denekamp.
Op 15 mei 2008 kreeg ik toen 21 jaar een hersenbloeding. 

Ik was die dag aan het werk in de kinderopvang. Had al een paar weken lang veel last van hoofdpijn. Ik nam veel ibuprofen maar ging gewoon naar mijn werk als ik thuis kwam weer mijn bed in ik was. Later ben ik bij de huisarts geweest, en die dacht aan een voorhoofdholte ontsteking. Na mijn antibiotica kuur is het even beter geweest. 
  Slechte ader in mijn hoofd
Tot dat het 15 mei was. Mijn baas is met me naar de huisarts gegaan en al snel lag ik in een ambulance naar het ziekenhuis. Na wat onderzoeken kwam er uit dat ik een hersenbloeding had gehad. Ik heb 12 weken in het ziekenhuis gelegen en veel operaties aan mijn hoofd gehad. Daarna 10 weken intern in het revalidatie centrum het roessingh gelegen, waar ik eerst niet heen wou omdat ik niet wist wat het was. Dag in dag uit kreeg ik therapie, en na een paar maanden ben ik nog een lange tijd door gegaan met de fysio. In de jaren daarna heb ik nog wat operaties gehad. Na een aantal weken na de operatie, moest mijn schedel weer dicht gemaakt worden en later is mijn achillespees nog opgerekt zodat ik van de aangepaste schoen af was. Hoe het kon gebeuren? .. Waarschijnlijk een aangeboren slechte ader in mijn hoofd. Het had zo 10 jaar eerder of later kunnen gebeuren. Of helemaal niet..


" Door het letsel leer je je vrienden goed kennen,
en je leert juist ook veel nieuwe vrienden kennen "  Mijn linker arm doet het niet
Mijn linker arm doet na 8 jaar nog steeds niets en je ziet wat aan het lopen naar het lopen gaat best goed vind ik zelf  korte termijn geheugen is ook niet zo best en ik ben snel moe. Vorig jaar ben ik nog weer aan mijn arm en been geholpen zodat ik geen Botox in mijn arm en been meer nodig heb.


  Veel dingen bereikt in het leven
Ik ben door mijn hersenletsel volledig afgekeurd en werk nu nog een aantal uren in de week vrijwillig.
Hierdoor heb ik weer nieuwe hobby's gevonden die ik erg leuk vind om te doen. Voor mij is dit creatief bezig zijn.
Ik schilder houten klompjes op maak er geboorte klompjes van  en af en toe eens een geboorte stoeltje.
De Facebook pagina is: Dorien's Creatie... Verder heb ik veel dingen bereikt die me niet meer zouden lukken. Er werd verteld dat ik niet veel meer kon, maar het tegendeel is bewezen; Ik ski zelfs weer!


  Blijf positief
Iedereen zegt dat ik het heel goed doe en dat ik erg positief ben. Ik geniet van mijn leven en doe veel leuke dingen. Probeer alles aan te pakken waar je de kans voor krijgt probeer alles uit, en ga vooral niet stil zitten. 
En de mensen die je na kijken, laat ze maar kijken. Wees trots op wat je weer kan, maak wat van van je leven hoe het nu is. Door deze instelling geniet ik vol op van mijn leven.

1 opmerking: