| DINER | Plaattaart met pesto, geitenkaas en tomaat

Fotografie: Ikook.nu
Bereidingstijd: 10 minuten + 20 minuten oventijd
| Recept Ikook.nu

  • 1 rol of lap bladerdeeg (230 gram) of 6 kleine bladerdeegvellen*
  • 2 eetlepels pesto
  • 150 gram kleine tomaatjes, gehalveerd
  • 70 gram zachte geitenkaas, in stukjes
  • 2 eetlepels pijnboompitten
  • ½  eetlepel olijfolie
  • handvol rucola
* Mocht je geen kant-en-klaar bladerdeeg kunnen vinden,
leg dan gewoon ontdooide kleine plakjes bladerdeeg met de randjes op elkaar
en druk ze even aan zodat je één geheel krijgt.
• Verwarm de oven op 200 graden.
• Leg het bladerdeeg op een met bakpapier beklede bakplaat
• prik er met een vork een paar rijen gaatjes in tot een cm van de randen,
zodat het deeg straks in de oven niet nat wordt.
• Besmeer het bladerdeeg met de pesto. Laat de randen vrij.
• Beleg de plaattaart met de tomaatjes en de pijnboompitten en zet 10 minuten in de oven.
• Haal uit de oven en verdeel de geitenkaas erover.

• Zet nog 5 tot 10 minuten in de oven tot het deeg goudbruin is geworden
en de kaas gesmolten is.
• Meng de rucola met de olijfolie en leg op de plaattaart.

SMAKELIJK!

Geen opmerkingen:
Een reactie posten