Fotografie: Ikook.nu |
Bereidingstijd: 10 minuten + 20 minuten oventijd
| Recept Ikook.nu
WAT HEB JE NODIG
- 1 rol of lap bladerdeeg (230 gram) of 6 kleine bladerdeegvellen*
- 2 eetlepels pesto
- 150 gram kleine tomaatjes, gehalveerd
- 70 gram zachte geitenkaas, in stukjes
- 2 eetlepels pijnboompitten
- ½ eetlepel olijfolie
- handvol rucola
* Mocht je geen kant-en-klaar bladerdeeg kunnen vinden,
leg dan gewoon ontdooide kleine plakjes bladerdeeg met de randjes op elkaar
en druk ze even aan zodat je één geheel krijgt.
leg dan gewoon ontdooide kleine plakjes bladerdeeg met de randjes op elkaar
en druk ze even aan zodat je één geheel krijgt.
BEREIDING
• Verwarm de oven op 200 graden.
• Leg het bladerdeeg op een met bakpapier beklede bakplaat
• prik er met een vork een paar rijen gaatjes in tot een cm van de randen,
zodat het deeg straks in de oven niet nat wordt.
zodat het deeg straks in de oven niet nat wordt.
• Besmeer het bladerdeeg met de pesto. Laat de randen vrij.
• Beleg de plaattaart met de tomaatjes en de pijnboompitten en zet 10 minuten in de oven.
• Haal uit de oven en verdeel de geitenkaas erover.
• Zet nog 5 tot 10 minuten in de oven tot het deeg goudbruin is geworden
en de kaas gesmolten is.
• Zet nog 5 tot 10 minuten in de oven tot het deeg goudbruin is geworden
en de kaas gesmolten is.
• Meng de rucola met de olijfolie en leg op de plaattaart.
Geen opmerkingen:
Een reactie posten