| DINER | Snelle spinazie pasta met falafel balletjes

© lisleeft

| 1 persoon |  20 minuten |
recept - Lis


  • pan
  • spatel
  • 2 borden
  • kommetje
  • rucola sla 1 handje
  • knoflook 2 teentjes
  • spinazie a la creme 200 gram
  • geraspte kaas 1 zakje
  • pasta penne 2 kopjes
  • tomaten purree 70 gram
  • tomaten blokjes half blik
  • falafel balletjes half pakje

1. Kook de pasta volgens de aanwijzingen op de verpakking.

2. Doe de blokjes spinazie in een pan en verwarm deze tot dat de blokjes helemaal ontdooid zijn.

3. Verhit een scheutje olie in een koekenpan en bak de falafel balletjes goudbruin. 
Leg deze even op een bord.

4. Giet de pasta af en zet de pan even aan de kant.

5. Verhit opnieuw een scheutje olie in de koekenpan en bak knoflook goud-bruin
Schenk de tomatenblokjes bij de knoflook en roer hier de tomaten purree doorheen en laat dit even zachtjes pruttelen.

6. Giet de opgewarmde spinazie bij de tomatensaus en roer dit goed door. 
Laat nog eens 5 minuten door pruttelen.

- Maak op smaak met wat peper, zout en eventueel wat italiaanse kruiden.

7. Doe de pasta op een bord en strooi wat rucola over de pasta
Giet de spinazie saus over de pasta, en maak af met de geraspte kaas.

8. Leg de falafel balletjes erbij, of snijd ze door midden en meng ze door de pasta heen.


• Garneer met wat gesneden cherry tomaatjes voor een extra frisse bite!























Sla het boodschappenlijstje op en print hem uit.


Geen opmerkingen:
Een reactie posten