| SIMPEL KOKEN | Chaotisch koken, een beetje vreemd maar wel lekker.Koken, we doen het allemaal. Ieder op zijn eigen manier en zo goed als mogelijk. Alleen gaat dit soms gepaard met veel frustratie, paniek, chaos en troep heeeeeel veeel troep!

Ik vind koken super om te doen, als ik een goede dag heb dan. 
Mocht ik zomaar een super lastig recept aan het eind van een drukke dag nog even in elkaar willen flansen gaat het geheid fout. Door mijn letsel is mijn korte termijn geheugen behoorlijk aangetast. Dit betekend dat het mij veel meer moeite kost om een recept duidelijk door te lezen, want begin ik met lezen en ben ik aan het eind.. Eh ja wat stond er ook alweer aan het begin?
Door niet of nauwelijks het overzicht te kunnen houden en het daardoor lastig is om structuur in de keuken te houden is er bij mij aan het eind van de kooksessie een wereldbom ontploft die iemand na een week lang niks opruimen in zijn keuken nog geen eens zou kunnen maken. Ik win het, geloof me!

Ik ben gesloopt, een dweil, mijn hoofd is nog meer een vergiet als het al was.. en dan moet ik gaan eten, totaal niet meer in een geniet stand, en het heeft me niet de voldoening meer opgebracht die ik zo graag had gewild.

Wat ik erg mis in recepten uit boeken of op internet, is dat het altijd mega lappen teksten zijn met veel verhalen er tussen die niet nodig zijn. denk aan;

“Doe het ei en de bloem in een kom en mix het 1,5 minuut glad en voeg daarna de chocolade toe. Mocht je geen mixer hebben kun je het ook opkloppen met de hand denk er dan wel aan dat het wat langer duurt voordat het beslag goed gemixt is”. 

Eh.. bedankt voor de info, wat moest ik ook alweer doen?

Wij, mensen met hersenletsel hebben duidelijke richtlijnen en structuur nodig. Maar dit is zo lastig om te vinden! Vaak schrijf ik het recept voor mezelf over, alleen dan even ingekort en duidelijker zodat ik niet een half uur naar het blad hoef te staren. Ook mis ik persoonlijk de afbeeldingen bij een recept. Bijvoorbeeld als je plaatjes van de boodschappen plaatst, nemen we het al veel makkelijker en sneller op. * ik zal de plaatjes plaatsen als het mogelijk is, helaas lukt dit niet altijd!
Plaatjes zijn makkelijker op te slaan dan woorden. 
Dus.. Hier een nieuwe rubriek!

Ja! Ik open een nieuwe rubriek; Simpel koken
Hier zal ik simpele recepten met jullie delen, om te koken maar natuurlijk ook de zoete keuken om heerlijk te bakken!

Recepten die je binnen no time op tafel zet, niet te veel energie kosten en die je makkelijk van te voren kunt bereiden zodat je de meerdere keren van het recept kunt eten!
Dit word gedaan in simpele overzichtelijke stappen, afbeeldingen en zo kort mogelijke uitleg.
Dus pak je bak en kook spullen alvast maar uit de kast!

“Koken en bakken hoor je te doen met liefde, niet met chaos en frustratie!”4 opmerkingen:
 1. Ik kook eigenlijk nooit via recept, valt toch altijd tegen qua smaak. Ik houd van bijzondere smaken combineren, mijn man doet het er goed op😂 Wel een hartstikke goed initiatief!!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Altijd leuk toch! Gelukkig maar dat het zo goed in de smaak valt. Mocht je ooit nou toch een keer een nieuw recept uit willen proberen of je zoekt wat inspiratie.. :)

   Verwijderen
 2. Hey tof! Ik heb geen NAH, maar dankzij ADD herken ik veel van de problemen die je opnoemt in je blogs en dit is er ook zeker eentje van. Dus ik kijk uit naar de recepten!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Hey Mettie! Wat fijn om te horen dat je ondanks je geen NAH hebt je wel veel herkenning uit de website haalt! Ik hoop dat je wat aan de recepten hebt straks! Liefs

   Verwijderen