| UITGELICHT | Start van theatergroep voor NAH-ers


Heb je Niet Aangeboren Hersenletsel (NAH) en belangstelling voor theater? Kom dan naar de open les op zaterdag 17 juni 2017 van 13.00 – 14.00 uur bij Gigant – Markant in Cultuur, Nieuwstraat 379 in Apeldoorn. Wil je op artistiek vlak ontdekken wat je mogelijkheden zijn binnen drama en beweging? Wil je meewerken om voorlichting te geven over NAH middels theater? Wil je middels theater laten zien wat NAH voor jou als persoon betekent? Of ben je gewoon nieuwsgierig?

In september start er een beginnerscursus met gekwalificeerde docenten waarbij we kijken op welk terrein jij het beste tot je recht komt. De kosten zijn 121 euro voor 18 lessen

Doel – Wat willen we bereiken?
Inspireren: We willen met dit bijzondere theaterproject een productie voor en door mensen met NAH realiseren. Dit doen we door we door met een lage drempel en met oog voor inclusie dit project te laten plaatsvinden in een regulier kunst- en cultuurcentrum. Mensen met NAH worden uitgedaagd om op zoek te gaan naar eigen talenten in een inspirerende omgeving met ervaren theatermakers.


Participeren: Vanuit dit theaterproject willen we toewerken naar een theaterproductie waarin deelnemers zelf vertellen wat NAH voor hen betekent in hun leven. Maar ook laten ze zien wat er wel mogelijk is door op zoek te gaan naar mogelijkheden. 
Veel mensen met NAH maken nu geen gebruik van reguliere kunst- en cultuurmogelijkheden en verkeren in een achterstandssituatie. Terwijl kunst- en cultuur vele betekenissen heeft in het leven van mensen. Het draagt bij kwaliteit van leven, het gebruiken van je talenten, zingeving en sociale participatie. Het voegt daarmee waarde toe aan gezondheid, zorg en welzijn.


Informeren: We willen graag dat mensen meer kennis krijgen over NAH zodat we elkaar beter begrijpen, kunnen ondersteunen en samenwerken waar nodig. Op deze manier kunnen mensen met NAH beter meedoen in de maatschappij, hun talenten benutten en wordt uitsluiting voorkomen. Middels het geven van voorstellingen willen we hier aan werken.


Voor vragen / aanmeldingen kun je terecht bij:
• Nienke Goossens, Theaterdocent Gigant/Markant in Cultuur
E-mail: sterrendans@ziggo.nl
Tel: 06-25041394
• Gretha Visserman en Riet Marsman van MEE Veluwe,
E gretha.visserman@meeveluwe.nl of riet.marsman@planet.nl
De werkgroep Brainstorm is een groep voor en door vrijwilligers met NAH. Zij wordt inhoudelijk ondersteund door professionele theatermakers en organisatorisch door medewerkers van Mee Veluwe en GIGANT.


Geen opmerkingen:
Een reactie posten