| UITGELICHT | Stichting de hond kan de was doen

© De hond kan de was doen - bron: dehondkandewasdoen.nl


Niets is meer vanzelfsprekend als je leeft met een beperking of langdurige ziekte. 
Je dagelijkse activiteiten vergen meer energie, meer tijd en meer hulp. In Nederland leven alleen al 1,6 miljoen mensen met een motorische beperking, 10% van hen is jonger dan 19 jaar. Dat besef maakt dat wij alle krachten willen bundelen om het doorzettingsvermogen van volwassenen en kinderen met een beperking te ondersteunen! Er is een wachtlijst voor hulphonden. Laten we samen helpen die lijst korter te maken!


Stichting De Hond Kan De Was Doen

© De Hond Kan De Was Doen
Is een onafhankelijke stichting en werkt alleen met vrijwilligers die zich inzetten voor mensen met een beperking of een langdurige ziekte. Ze werven geld, zodat ze volwassenen en kinderen met een beperking hun assistentiehond kunnen laten trainen in de thuissituatie.

Deze stichting is een landelijke stichting zonder winstoogmerk. Alle bestuursleden werken op vrijwillige basis voor de stichting. Ook heeft de stichting geen bezittingen in de vorm van gebouwen of auto’s en we werken zeer kostenefficiĆ«nt. 



Fondsen werven en trainingen steunen

De stichting werft geld via acties en donaties. Dit geld zetten ze vervolgens in voor de financiering van de opleiding van assistentiehonden in de thuissituatie. In deze opleiding krijgen zowel de hond als zijn ‘baas’ training. Daarom noemen ze het teamtrainingen. De training in de thuissituatie zorgt ervoor dat de hulphond meteen hulp op maat leert bieden. Het baasje leert tegelijkertijd door het trainingsprogramma zijn eigen zelfredzaamheid vergroten.



Zelfredzaamheid en vrijheid vergroten

Zeker met een functiebeperking is het fijn als je niet constant iedereen om hulp hoeft te vragen. 
Juist omdat wij uit ervaring weten dat er zo’n mooi alternatief is: de hulphond. 
De hulphond is een slimme en gezellige mantelzorger die 24/7 de weg leidt, voor structuur zorgt, 
zijn baas in veiligheid kan brengen of kan helpen bij dagelijkse handelingen. 
Daarmee vergroot hij de vrijheid en zelfredzaamheid van mensen met een beperking.
We noemen hem dan ook wel de Mantelzorg4voeter!

Het feit dat u of uw kind een beperking heeft, wil niet zeggen dat u meteen aan een assistentiehond denkt. 
Tot er momenten ontstaan waarop u zich realiseert dat een assistentiehond een heel goede aanvulling kan zijn. 

Afhankelijk van de beperking kunt u bekijken welke hond specifiek bij u past. Iemand die een motorische handicap heeft en rolstoelgebonden is, heeft een heel andere soort hulphond nodig dan iemand met een visuele beperking. En iemand met epilepsie, autisme of een angststoornis, vraagt iets anders van een hond dan iemand die niet kan horen.

Hulphondenscholen benaderen Stichting De Hond Kan De Was Doen met een aanvraag voor subsidie van een van hun cliƫnten of een particulier benadert ons rechtstreeks met een hulpvraag. Sommige hulphonden worden vergoed door de zorgverzekeraar. Als de training van uw hond niet of slechts gedeeltelijk wordt vergoed, kunt u bij ons aankloppen. Wij bekijken per geval of er voldoende middelen zijn om de opleiding te financieren.
Bekijk hier alle informatie » Proces van aanvraag tot assistentiehond



Samenwerkende scholen in Nederland

De opleiding van de honden en hun baasjes doen ze niet zelf. Stichting De Hond Kan De Was Doen werken hiervoor samen met gekwalificeerde assistentiehondenscholen in Nederland en hanteren kwaliteitseisen en voorwaarden aan de samenwerking met de scholen.


• •
Benieuwd geworden naar Stichting De Hond Kan De Was Doen, of wil je meer informatie?
Neem eens een kijkje op: http://dehondkandewasdoen.nl/

Steun Stichting de hond kan de was doen: » ik wil doneren


Geen opmerkingen:
Een reactie posten