| NAGERECHT | Makkelijke vegan tiramisu met pudding


| 1 schaal - 16 personen |  0,5 uur bereiding - 3 uur koeltijd |
Fotografie: Annemiek Kookt


  • ovenschaal, 30 x 23 cm
  • mixer
  • kookpannen
  • kom voor op de pan, au bain-marie
  • weegschaal
  • theelepel
  • maatbeker
  • garde
  • kom
  • zeef


  • 2 liter plantaardige melk
  • 240 gram custardpoeder
  • 800 gram rietsuiker
  • 350 gram plantaardige boter
  • 400 gram pure vegan chocolade
  • 240 ml espresso
  • 250 ml amaretto
  • 400 gram langevingers
  • 500 ml vegan slagroom
  • 100 gram poedersuiker
  • cacaopoeder



  1. Kook de melk, smelt de boter met de chocolade au bain-marie.
  2. Als de melk kookt mag de suiker en het custardpoeder erdoor,
    blijf dit goed roeren totdat het iets dikker wordt.
  3. Voeg de boter en chocolade toe en laat het pruttelen totdat het vla dikte heeft bereikt,
    laat het afkoelen.
  4. Zet de espresso en meng de amaretto erdoor.
  5. Pak de helft van de lange vingers en doop deze in de koffie.
    Bedek hiermee de bodem van de vorm.
  6. Hier overheen mag de chocoladepudding.
  7. Dan de andere helft van de lange vingers in de koffie dopen en boven op de pudding verdelen.
  8. Zet nu de tiramisu 3 uur in de koelkast.
  9. Klop de slagroom met poedersuiker  en verdeel dit over de tiramisu.
  10. Strooi wat cacaopoeder door een zeef op de slagroom en ga er lekker van genieten.
| Het voordeel van het niet gebruiken van rauwe eieren is dat kinderen en ook 
oudere mensen er van kunnen eten. Voor de kinderen en diegenen die geen alcohol gebruiken 
onder ons had ik een schaaltje waar de lange vingers niet in de espresso en amaretto waren gedoopt.




Sla het boodschappenlijstje op en print hem uit.




 | Dit recept is van Annemiek Kookt



1 opmerking:
  1. Hoi Lis! Het recept ziet er fantastisch uit, maar welke langevingers heb je gebruikt? Ik kan namelijk geen vegan langevingers vinden. Er zit overal ei in :(

    BeantwoordenVerwijderen