| WEETJES | Waarom een e-reader je weer verslaafd aan lezen maakt


© lisleeftLezen is fijn, rustgevend, en nog eens onwijs goed voor je brein! Lezen met hersenletsel kost meer moeite dan normaal. Maar hoe kun je lezen zo aangenaam mogelijk maken?

Er zijn natuurlijk meerder manieren hoe je een boek kan lezen.
Lezen in een gewoon boek is meestal nogal klein van lettertype. Je moet het boek op een bepaalde manier openhouden anders klapt hij dicht, er staat veel tekst op een bladzijde.. Nee totaal niet overzichtelijk! Natuurlijk wel het leukst, want je neem het boek wel echt waar als een boek. 

Digitaal lezen
Je kunt er ook voor kiezen om een boek digitaal te lezen via je of ipad/tablet.
Dit is voor veel mensen wat fijner omdat je hier zelf het boek met lettergrootte, en pagina inhoud allemaal zelf kan instellen. De tablet is groter dan een gewoon boek dus ook wat makkelijker lezen. Wel ligt een tablet zwaarder in de hand en straalt het een straling en licht uit wat niet fijn voor je ogen is. Als je op een tablet een boek leest, is dit gewoon te vergelijken met dezelfde tijd dat jij gewoon op je tablet op computer bezig bent. Vermoeiend voor je ogen een hersenen dus!

Het fijnste alternatief; een e-reader
Een e-reader is net zo groot als een boek, super licht en straalt geen schadelijke stralingen uit.
De e-reader heeft een scherm van elektronisch papier. Dit is niet schadelijk voor je ogen en hier word je dus ook niet zo snel moe van. Je kan het gewoon vergelijken met een gewoon boek!
Een groot voordeel van het lezen van een e-reader is dat je er heel veel boeken tegelijk op kan zetten, dus je hebt alle keuze in wat je telkens wilt lezen!
© lisleeft

© lisleeft


Ook kan je de hoeveelheid tekst op de bladzijdes zelf aanpassen, het lettertype wat jij fijn vind lezen, de lettergrootte en de witruimtes tussen de letters in. Dit zorgt er voor dat je veel makkelijker kan lezen omdat je geen hele lappen tekst op de pagina ziet. Voor ieder natuurlijk anders, dus ideaal om het zelf aan te kunnen passen!

De accu gaat onwijs lang mee. Je hoeft dus niet telkens met je e-reader bij een stopcontact in de buurt te zitten. Ook scheelt het aardig wat ruimte in de boekenkast, geen kasten vol met boeken, maar alles in een opslag te zien op je e-reader!

Zelf heb ik onwijs moeite met gewoon lezen, lezen uit gewone boeken houd ik niet vol.
Een e-reader is een echte aanrader! Het is me gewoon gelukt om aardig wat te lezen achter elkaar, het geeft veel meer rust en je kan je door weinig tekst op 1 pagina te zetten je gewoon makkelijk focussen op de zinnen. Hij is super compact en onwijs makkelijk om mee te nemen! Lezen lukt natuurlijk niet altijd, je moet er wel je rust en concentratie voor hebben.

Mocht je nou een echte boekenwurm zijn, maar mochten gewone boeken niet meer lukken?
Een e-reader is een uitkomst!


“een e-reader is een boek maar dan in de moderne tijd”

Geen opmerkingen:
Een reactie posten